© BELGA

Twee drugkoeriers opgepakt op Brussels Airport

Op de luchthaven Brussels Airport zijn de voorbije dagen twee drugkoeriers opgepakt. Het gaat om een Roemeense twintiger die ongeveer anderhalve kilo boleta’s bij had en een Spaanse vrouw die 4,6 kilogram drugs, vermoedelijk cocaïne vervoerde. Beiden zijn door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsbevel geplaatst. Dat meldt het parket Halle-Vilvoorde.

De 22-jarige Roemeense man kwam donderdag op de luchthaven aan met een vlucht vanuit Abu Dhabi en was van plan door te reizen naar Madrid. In zijn handbagage vond de douane een paar snoepjesdozen waarin 87 boleta’s drugs zaten verstopt, met een totaal gewicht van anderhalve kilo. Boleta’s zijn bolletjes plasticfolie waarin drugs verpakt zitten. Om welde drugs het ging, was niet meteen duidelijk. Daarvoor is verder onderzoek nodig.

Een dag later, vrijdag, hield de douane dan een 44-jarige Spaanse vrouw tegen, die van Sao Paulo naar Brussel was gekomen. Eén van haar koffers had een dubbele bodem met daarin een soort rubberen stof die positief reageerde op een cocaïnetest. Een aantal kledingstukken en een kinderdekentje in haar koffers hadden ook een dubbele voering die positief reageerde op een cocaïnetest. In totaal ging het om zo 4,6 kg verdachte stof. Ook hier zal verder onderzoek moeten uitwijzen om welke drug het precies gaat.

Zowel de Roemeen als de Spaanse vrouw werden voorgeleid bij de onderzoeksrechter, die hen in verdenking stelde voor bezit en invoer van verdovende middelen en de twee onder aanhoudingsbevel plaatste.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER