© sdl

Schilderen en tekenen tegen vernietiging Opstalpolder

Door de Brasschaatse kunstgroep "AquArtista" werd zaterdag meegedaan aan het Big Draw gebeuren. Deze actie wandelen - tekenen - kijken en schilderen vond in Berendrecht plaats op de hoeve Simons in de Opstalpolder. Vanaf 9 uur penseelde een klein dozijn vrouwen er in waterverf allerlei taferelen en landschappen van de veroordeelde polder die in een 'natuurgebied' dreigt omgeschapen te worden.

stafdelie

Monique Willockx die de groep begeleidt, zegde dat de kunstenaressen een vol jaar zullen schilderen en tekenen in de polder. Zij willen landschappen en historische taferelen vastleggen en aldus bewaren voor het nageslacht. Zij protesteren op die manier tegen het voornemen van de Vlaamse Overheid om dit erfgoed te vernietigen, om er een kunstmatig "natuurgebied" aan te leggen mits een investering van 35 miljoen euro.

Willockx en haar groep staan volop achter de doelstellingen van plaatselijk actievoerder Alain Paenen die meer dan 1000 handtekeningen verzamelde om dit te beletten. In de namiddag kwamen ook streekgenoten en jeugd op het gebeuren af. Het initiatief zal geregeld hernomen worden. Burgemeester Karl Geeraerts kwam de kunstenaars aanmoedigen.Info: monique.willockx@skynet.be.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER