10.000 mensen geëvacueerd in het zuiden van Frankrijk door hevige bosbranden

© AFP

© AFP

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

In het zuidenoosten van Frankrijk werden afgelopen nacht meer dan 10.000 mensen geëvacueerd omwille van de hevige bosbranden in de streek.

lbo

Het gaat om mensen die wonen en verblijven in de buurt van Bormes-les-Mimosas. Onder andere enkele camping werden in allerijl ontruimd. Ook woningen in onder andere Nîmes worden bedreigd door het vuur. De mensen worden tijdelijk ondergebracht in onder meer een sportschool.

© Photo News

Intussen heeft minister van Binnenlandse Zaken Gérard Collomb ook aangekondigd dat er zes extra blusvliegtuigen zullen worden ingezet om de branden te bestrijden. Frankrijk vraagt ook hulp aan buurlanden om te helpen bij de bosbranden.

LEES OOK. Bange momenten voor Vlaams koppel in Zuid-Frankrijk: “De vlammen waren 30 meter hoog, op amper 400 meter van ons huis”

De branden woeden in de regio Provence-Alpes-Côte d’Azur , in de departementen Var, Vaucluse, Alpes-Maritimes, en in Haute-Corse, op het eiland Corsica. De bevolking in die regio verdubbelt of verdrievoudigt in de zomer bijna in aantal door het toerisme in het gebied.

Brandweerlieden gewond, wegen afgesloten

Bijna 4.000 hectare aan bos gingen al in rook op, 20 mensen raakten al gewond. Ook vier brandweerlieden zijn gewond en overgebracht naar een ziekenhuis in Marseille. Meerdere wegen in La Croix-Valmer, in de buurt van Saint-Tropez, werden afgesloten.

De vuurhaarden worden door een stevige wind aangewakkerd.

OPROEP. Bent u in regio? Laat het ons weten via oproep@nieuwsblad.be

© AFP

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen