Verdwaalde kogel verwondt 17-jarige Belgische toeriste op Corsica

Op het strand van l'Arinella in Bastia, op Corsica, is afgelopen zaterdag een Belgische tiener getroffen door een verdwaalde kogel. Het 17-jarige meisje uit Bierges raakte daarbij gewond.
Archieffoto

Het slachtoffer lag op het strand toen ze in de arm werd geraakt door een kogel, waarschijnlijk afkomstig van een .22 long Rifle. De Belgische toeriste werd overgebracht naar een ziekenhuis in Bastia, waar ze een operatie onderging. Er is een onderzoek geopend.

"We begrepen eerst niet wat er gebeurde", legt Hanane Hadad, de moeder van het meisje, uit. "Het was complete paniek!" Het slachtoffer houdt waarschijnlijk geen blijvende gevolgen over aan het incident. De ouders van het meisje dienden inmiddels wel klacht in bij de politie. Ze wilden aanvankelijk onmiddellijk na het incident naar België terugkeren, maar het slachtoffer en haar zus stonden er op om de vakantie voort te zetten. "Het is niet makkelijk na een dergelijke ervaring, maar we beleven momenteel bijna een normale vakantie", aldus nog de moeder.

Het is niet de eerste keer dat er zich een dergelijk incident voordoet, zo werd uit politiebron vernomen. In het verleden raakten nog al personen gewond als gevolg van verdwaalde kogels. Vaak gaat het om schoten die in de lucht worden afgevuurd. In juli 2013 raakte op die manier een jongeman gewond aan de arm tijdens een diner met zijn familie in een Corsicaans restaurant.

Meest gelezen