Rechercheur sensilibiliseert met Playmobil tegen intrafamiliaal geweld

Hoofdinspecteur Nancy Bosch van de politie Bodukap postte op facebook een eigen gemaakt filmpje tegen partnergeweld. Dat werd al 1500 keer aangeklikt , tot in Nederland toe.

Chris De Bruyn

Met het filmpje wil rechercheur Bosch partnergeweld onder de aandacht brengen. “Ik wil hiermee de bevolking sensibiliseren voor parnergeweld”, legt Bosch uit. “Praat erover in de hoop de vicieuze cirkel te doorbreken en te voorkomen dat zulke feiten zich nog voordoen.” Met behulp van playmobil, een iPad en haar dochter maakte ze zelf een filmpje.

“Ik vraag specifiek aandacht voor kinderen die opgroeien met geweld binnen het gezin. Zij dragen zowel fusiek als mentaal de gevolgen ervan.” Politie Bodukap komt dagelijks tussen in huiselijk geweld. “Dat gaat van een woordenwisseling tot ernstige feiten met gewonden of zelfs doden.” De boodschap stelt het nummer 1712 centraal. “Een telefoonlijn waar mensen gratis terecht kunnen die iets willen bespreken rond huiselijk geweld.” De keuze voor playmobil werd ingegeven omdat het tijdloos is. Het filmpje is dus voor iedereen bedoeld.” Online sedert zaterdag werd het al 1500 keer aangeklikt tot in Nederland toe.

https://www.facebook.com/pzbodukap/likes

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners