© Twitter

© BELGA

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Ronnie O’Sullivan wint op gebroken enkel

Ronnie O’Sullivan startte donderdag in York met een 6-2 zege tegen de Welshman Daniel Wells aan zijn UK Championship, maar zat na de zege in zak en as. De topfavoriet speelde met een gebroken enkel en denkt aan opgeven.

vml

‘Als het zondag niet beter is, begin ik er niet meer aan’, verklaarde de 38-jarige Engelsman.

O’Sullivan liep de gebroken enkel op tijdens een looptraining. Hij droeg donderdag een beschermende brace en hinkte grimassend rond de tafel. Tussen de punten door liet hij zijn voet op een stoel rusten.

‘Ondanks die enkel wou ik spelen, maar leuk was het niet’, verklaarde de viervoudige toernooiwinnaar (1993, 1997, 2001, 2007). ‘Ik kon niet behoorlijk stoten en het deed verdomd pijn. Het gewricht is helemaal opgezwollen en de pijnstillers helpen niet veel. Zondag moet ik mijn tweede wedstrijd spelen (tegen Pete Lines), maar het is niet zeker dat ik dat ga doen.’

‘Ik ben er niet goed van. Ik geniet momenteel meer dan ooit van het snooker en dan loop ik zo’n domme blessure op. Ik was met een vriend in het bos aan het lopen. Hij vroeg me hoe laat het was. Toen ik op mijn horloge keek, gleed ik uit. Ik ben echt boos op mezelf. Ik ben toch een snookerspeler, geen hardloper. Misschien moet ik daar maar mee stoppen zolang mijn carrière nog aan de gang is.’

Voor Ali Carter eindigde het eerste full rankingtoernooi nadat hij longkanker overwon al in de eerste ronde. De nummer vijftien van de wereld kwam tegen de Chinees Zhang Anda 3-5 voor, maar moest uiteindelijk toch met 6-5 de duimen leggen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Andere sporten