© JoGe

5.040 euro voor onderzoek naar Ewing-sarcoom

Begin dit jaar overleed Martijn Slechten (15) uit Bilzen, aan de gevolgen van het Ewing Sarcoom. Aangezien Martijn, op 23 oktober, 16 jaar zou worden, besloot zijn familie een herdenkingsmis te houden met aansluitend een pastabuffet voor familie, vrienden en kennissen. Het ingezamelde geld is bestemd voor onderzoek naar het Ewing-sarcoom.

johnny.geurts

“We vonden dat we het fonds, dat onderzoek doet naar deze zeldzame vorm van kanker, moesten ondersteunen.”, vertelt mama Simonne Schrooten en broer Michiel. De opbrengst, 5.040 euro, werd afgelopen week uitgereikt aan Joris Verbeeck. “Ook mijn broer Bart is overleden aan dezelfde ziekte. Daarom hebben we het Bart Verbeeck Fonds voor Sarcoomonderzoek opgericht. Met het geld kan de afdeling Experimentele Oncologie van de KU Leuven, samen met de universiteit in New York, verder onderzoek uitvoeren en werken aan het ontwikkelen van nieuwe geneesmiddelen tegen sarcomen.”, aldus Joris.

Binnenkort gaan de school van Martijn (TISJ Bilzen) en de school van de mama (VTI Hasselt) nog een solidariteitsactie organiseren, voor het onderzoeksfonds.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer