Malaysia Airlines ontsnapt aan nieuwe ramp

© AFP

Twee weken nadat Malaysia Airlines getroffen werd door de tragische ramp met vlucht MH17 komt de Maleisische vliegmaatschappij alweer met slecht nieuws in de media. Dit keer moest een Airbus zijn take-off abrupt stoppen om een botsing met een landend vliegtuig te vermijden.

kidr

Vlucht MH167 moest dinsdag 167 passagiers vervoeren van het Australische Adelaide naar Kuala Lumpur in Maleisië. Toen de Airbus A330 op de startbaan reed om op te stijgen, vroeg de controletoren plots om de take-off te beëindigen. Een landend vliegtuig, een Airbus A320 van Tiger Airways, kwam te hoog en te snel binnen waardoor het een extra rondje rond de luchthaven moest vliegen. Omdat de verkeersleiders vreesden dat het vertrekkende vliegtuig van Malaysia Airlines zou botsen met de Airbus A320, moest de piloot in de remmen.

De Airbus A320 van Tiger Airways kon twaalf minuten later veilig landen, vlucht MH167 van Malaysia Airlines kon later veilig opstijgen. Het vliegtuig landde met amper tien minuten vertraging in Kuala Lumpur.

‘Geen problemen met veiligheid Malaysia Airlines’

Volgens de Australische instantie die instaat voor de veiligheid van het luchtruim is er geen reden om te twijfelen aan de veiligheid van Malaysia Airlines. Er was geen bijna-botsing, dankzij alerte verkeersleiders kon die wel vermeden worden, benadrukt de instantie. Bovendien is een ‘go-around’, een extra rondje om de luchthaven door een probleem bij de landing, een standaard procedure. ‘Het is een veilig manoeuvre dat de piloten voldoende in de vingers hebben’, klinkt het. Er komt dus geen onderzoek naar het incident.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen