Bakkerswinkel Den Oude Kneeder krijgt versterking van crèmerie

Met ‘Het Jonge Likstertje’ opende aan de Laarstraat 3 in Reet (Rumst) zopas een crèmerie en ontbijtzaak. Guy Printemps (47) en Cindy Van Dievel (38) realiseren hiermee een droom nadat vier jaar geleden een uitslaande brand hun bakkerswinkel ‘De Oude Kneeder’ totaal vernielde.

Jef Wijckmans

Acht jaar geleden heropenden Guy en Cindy een voormalige bakkerij met winkel aan de Laarstraat in Reet. Het was hun droom om korte tijd later het naastliggende woonhuis om te bouwen waardoor de winkel niet alleen groter werd maar tegelijk daarnaast ook een crèmerie zou worden gerealiseerd. De plannen werden stilaan concreet tot eind 2010 een omgevallen brandende kaars het gebouw in lichterlaaie zette. De zaakvoerders konden gelukkig tijdig aan de vlammen ontkomen maar het gebouw brande zowat volledig uit. De brandweer kon wel voorkomen dat de oven in het achtergebouw gespaard bleef.

Steunacties van familie, buren en dorpelingen zorgden ervoor dat al vlug de nodige financiële middelen werden aangereikt waardoor het koppel middels een noodwinkel opnieuw van start kon gaan. Twee jaar geleden was het originele gebouw hersteld en heropende officieel ‘Den Oude Kneeder’. “We bleven onze droom om met een crèmerie te starten, koesteren” zegt Guy. “Met Bart Willems namen we een ‘handige Harry’ in dienst en met ons drieën werkten we dag en nacht aan de realisatie van onze crèmerie.”

Ondertussen gingen de deuren van ‘Het Jonge Likstertje’ officieel open. “Naast ontbijten kunnen klanten bij ons voor de heerlijkste ijsjes terecht. Daarom ook dat we voor deze naam kozen. In feite komt het er op neer dat klanten van de zaken die we in de winkel verkopen ook hier in een aangenaam kader kunnen genieten.” Jef Wijckmans

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER