Jongen (18) uit iconische foto stapt uit het leven

© Hendrik Boxy

© Lieven Van Assche

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Een week nadat hij in onze krant nog zijn verhaal deed over een bijzondere foto met zijn tweelingzus Elisabeth, is Lukas Van den Abeele (18) uit het leven gestapt. Een foto van de Gentse tweeling was na 15 jaar weer opgedoken en een eigen leven op het internet gaan leiden.

gjs

De foto waarop Elisabeth en Lukas elkaar inning omhelzen, werd gemaakt toen ze drie jaar waren. ‘Pak mekaar eens goed vast’, had hun moeder gezegd. ‘Plots kuste hij me. Ik schrok ervan, dat zie je, en dat maakt de foto zo mooi’, vertelde Elisabeth vorige week nog in onze krant. De tweeling vertelde ook over de enorme sterke band tussen tweelingen. ‘Je kan het niet beschrijven’, zei Lukas. ‘Je kan alles kwijt aan elkaar, elkaar blindelings vertrouwen.’ En Elisabeth: ‘We zijn elkaars andere helft.’

Het interview kwam er naar aanleiding van het feit dat model en Twitter-bekendheid Kendall Jenner de foto getweet had en die enorm veel gedeeld werd op het internet.

Woensdag dook plots het vreselijke nieuws op dat Lukas uit het leven zou zijn gestapt, meldt Het Laatste Nieuws. ‘Het klopt, de pijn is ondraaglijk’, schreef zus Elisabeth op Facebook. ‘Mijn tweelingbroer, mijn beste vriend. Ik ben zo goed in woorden, maar nu kan ik de juiste niet vinden. Ik wil dat we ons Lukas herinneren zoals we hem kenden: gelukkig en optimistisch.’

De reden van de wanhoopsdood van Lukas is nog niet helemaal duidelijk. Mogelijk stapte hij uit het leven omdat een meisje hem afgewezen had.

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan telefonisch terecht bij Tele-Onthaal en de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de website www.zelfmoord1813.be.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen