© BELGA

© BELGA

© BELGA

© BELGA

© BELGA

© BELGA

© BELGA

© BELGA

© BELGA

© BELGA

1 / 10
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Non sterft terwijl zusters Tomorrowland bezoeken

Vijf zusters Clarissen woonden het buurtfeest met zo'n 4000 andere bezoekers op Tomorrowland bij. Vreugde en verdriet lag bij de zusters kort bij elkaar, want bij thuiskomst was een van de zusters overleden.

jan boey

Zuster Amata (94) wou graag naar het buurtfeest van Tomorrowland komen maar werd onwel in het klooster net voor het vertrek. "Een andere zuster is thuisgebleven en ik ben met vier andere zusters toch gegaan. De vreugde van het buurtfeest en de vreugde van het krijgen van een Tomorrowlandvlag kreeg een fikse domper toen we thuiskwamen. Onze zuster Amata was na overbrenging naar het ziekenhuis overleden", vertelt een aangeslagen zuster Benedicte (50). Dit speelde zich spijtig genoeg af terwijl de vijf zusters met volle teugen genoten van het buurtbezoek aan Tomorrowland.

De zusters leken net een potje stroop op het terrein van Tomorrowland. Ze konden niet alleen op veel belangstelling rekenen van de pers maar vooral op heel veel sympathie van de vele andere buurtbewoners voor hun bezoek. Zo'n vierduizend hadden naar het buurtfeest uitgekeken. Ze kregen verdeeld over vijf buurtbewonersgroepen vanaf 17 uur, om het uur een rondleiding. Die verliep langs de podia op het water naar het hoofdpodium om via de brug One World van Arne Quinze aan 'Opera' hun rondleiding te beëindigen.

Inmiddels hadden zo'n honderd kinderen van amper twee tot zowat twaalf jaar het podium ingenomen om op de tonen van K3 mee te dansen en te zingen, en waren af en toe de echte Tomorowlandbeats niet uit de lucht. Onder een stralende zon was het letterlijk een buurtfeest. De organisatie zorgde voor drank- en eetbonnen en iedereen bleef onder een stralende zon napraten en nagenieten. "Ik vind het indrukwekkend, ik ken de Schorre als mijn binnenzak en kon me niet altijd oriënteren. De Schorre is een dorp, een pretpark geworden...gigantisch maar fantastisch", vertelt Gert Corremans die er voor 't eerst aanwezig is. Volgend jaar wil hij absoluut aan een ticket geraken.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Tomorrowland