Pas in mei duidelijkheid over schadevergoeding laatste slachtoffer Kim De Gelder

© Photo News

Voor één van de slachtoffers van Kim De Gelder, de dader van de steekpartij in het kinderdagverblijf Fabeltjesland in 2009, zal pas in mei 2015 de definitieve schade vast te stellen zijn. Dat bleek maandag op een zitting van het Gentse hof van assisen rond de afhandeling van de burgerlijke belangen in de zaak.

kidr

Het Gentse hof van assisen veroordeelde Kim De Gelder op 22 maart 2013 tot levenslang voor vier moorden en 25 moordpogingen. De jury achtte De Gelder toerekeningsvatbaar en schuldig aan de moord op de 72-jarige Elza Van Raemdonck in Vrasene op 16 januari 2009. Ook aan de moorden op 23 januari 2009 op de twee baby’s Corneel en Leon en de 54-jarige kinderverzorgster Marita Blindeman in kinderdagverblijf Fabeltjesland in Sint-Gillis-Dendermonde, werd De Gelder schuldig verklaard. De Gelder was ook schuldig aan de moordpoging op de 22 aanwezigen in Fabeltjesland en de moordpoging op het gezin in Vrasene, buren van Elza Van Raemdonck.

Kim De Gelder werd veroordeeld tot het betalen van ongeveer één miljoen euro aan zijn slachtoffers. Een aantal van de bedragen werd provisioneel toegekend, omdat de schade bij sommige slachtoffers nog niet vaststaat. Voor één van de kinderverzorgsters zal de definitieve schade vermoedelijk pas in mei 2015 definitief vast te stellen zijn, zo bleek uit het verslag van een medische deskundige. Maandag werd ook gepleit over de definitieve schadevergoedingen voor drie slachtoffers, ook medewerksters van het kinderdagverblijf. De uitspraak over die schadevergoedingen valt op 22 december.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen