“Nooit gedragen Vankets-jurken voor een prikje”

Aanstaande zondag 1 maart organiseert Miss Bambi bij haar thuis in Hasselt een opvallende verkoop. “Ik verkoop mijn showkleding waarmee ik de afgelopen jaren op het podium heb gestaan”, aldus de bekendste travestiet van Limburg. “Mijn drie linnenkamers puilen uit van de jurken, boa’s, brillen en schoenen. Ik draag die dingen niet meer en ze zijn nog te waardevol om weg te gooien. En met het geld koop ik liever nieuwe glitterkleding.”

mD

“Ik heb me wat afgekocht de voorbije jaren”, lacht Miss Bambi. De kasten in de drie linnenkamers zitten volgepropt met kledij in alle soorten modellen en kleuren. “Als ik een show moest geven, kocht ik steeds een nieuw ensemble. Alles werd na het optreden mooi gewassen en in de kast gehangen. Iedere maand kwam er wel iets nieuws bij. Ik paste mijn kledij ook steeds aan aan het thema van de showavond.”

“Ik ben nu 20 jaar bezig als Miss Bambi en op den duur weet een mens niet meer wat hij in zijn kleerkasten heeft hangen. Daarom heb ik eens opgeruimd.”

De collectie is indrukwekkend: we tellen liefst 120 paar schoenen op hakken, zes dozen vol met oorbellen, armbanden en andere juwelen, 30 soorten pruiken in het bruin, zwart, blauw en roze. De ruime woonkamers van Miss Bambi puilen uit van originaliteit. Een carnavalswinkel is er niets tegen. “Nu ik alle hoeden en andere hoofddeksels eens naast elkaar heb gelegd, kom ik aan 10 meter hoeden. Ik weet nog precies waar en wanneer ik ze gedragen heb. Dan zijn er nog mijn jurken. Ik ben bijvoorbeeld op drie elegante jurken van Nicky Vankets gestoten. Ik heb voor die jurken destijds 495 euro betaald, maar ik heb ze nooit gedragen. Mijn rek met sexy onderrokken valt bijna om. Ik heb aan elk stukje textiel dat ik in mijn handen neem mooie herinneringen, maar ik kan dat niet blijven bewaren.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer