Patrick Lamster is de snelste in Supercar Challenge Assen

Na een dag zonder veel Belgische successen heeft Patrick Lamster (Porsche 997) zondag in het Nederlandse Assen de tweede rit in de GTB-klasse van de Supercar Challenge gewonnen. Daarmee versterkt hij zijn leidersplaats in de GTB-klasse.

In de Supercar Challenge lieten Belgische deelnemers zaterdag op de eerste koersdag van zich spreken, zondag deden de Belgen het veel minder goed. In de Super GT-categorie legden Nicolas Vandierendonck en Jeffrey Van Hooydonk (Corvette C6R) beslag op de vijfde plaats. De eindzege was voor de Nederlander Berry Van Elk (Mosler). In de Supersport-klasse moest het Belgisch-Nederlandse duo Philippe Bonneel-Bas Schouten (BMW M3 E92) zich tevreden stellen met een vierde plaats.

Zaterdag, op de eerste dag van de Gamma Racing Days, had de jonge Belg Dries Vanthoor de eerste race van de Formula Renault 2.0 Northern European Cup (NEC) gewonnen, maar zondag kon de Limburger die lijn niet doorzetten. Ook al omdat hij door een foute pitsstop moest starten van op de 16e plaats. De zege was voor de Zwitserse kampioenschapsleider Louis Deletraz. Max Defourny was op een achtste plaats de beste Belg.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer