© BELGA

© BELGA

© BELGA

© BELGA

© BELGA

1 / 5
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Terroristen, Maggies suikertaks en Femke Van Den Driessche: daar is Aalst Carnaval

Verhuisfirma’s gespecialiseerd in het traject Brussel-Parijs, terroristen en militairen van allerlei pluimage, Femke Van Den Driessche, Laurent, Fabiola of Maggies suikertaks. De “losse groepen”, individuele carnavalisten of kleine groepjes Aalstenaars, maken opnieuw hun naam waar als “peper en zout” in de 88ste zondagsstoet op Aalst Carnaval. Dat blijkt uit een rondgang op de plaats waar de stoet wordt gevormd.

De stoet werd zondagmiddag traditioneel geopend door de Aalsterse Gilles, gevolgd door de stadsreuzen en het Ros Balatum, een parodie op het Ros Beiaard in Dendermonde. Het eerste hoogtepunt was alvast de wagen van waaruit Prins Carnaval Dennis De Wolf het publiek begroette.

Aan de stoet nemen dit jaar 45 kleine groepen deel, 18 middelgrote groepen en 12 grote groepen goed voor 2.500 carnavalisten. Het echte “peper en zout” is opnieuw terug te vinden bij de 205 “losse groepen”, goed voor 1.400 carnavalisten die met beperkte middelen de spot drijven met actuele thema’s. Onder andere te zien: een verdwaalde foto “uit sympathie” aan de zondag overleden charmezanger Eddy Wally, Prins Laurent die met zijn dotatie naar Colruyt gaat, de ‘mechanische doping’ van Femke Van Den Driessche waar Volkswagen misschien voor iets tussenzit, terroristen en militairen van allerlei pluimage, het rijdend café Allah-Ak ‘bar’, de erfenis van Fabiola ‘die naar Congo gaat’, het Oiljsters Comité Anti Droiging (OCAD) en Maggies suikerkas.

Ook de kleine groepen spelen in op actualiteit, met verhuisfirma’s gespecialiseerd in bewegingen van Brussel naar Parijs, een delegatie uit ‘Mollenbeek’, de ‘love boat’ van Nichole en Hugo of Samson zoekt Worst.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER