Budabrug officieel ingehuldigd in Kortrijk

Vanmiddag is de Budabrug in Kortrijk officieel geopend. Burgemeester Vincent Van Quickenborne (Open VLD) en minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) huldigden de nieuwe brug in. Schepen van Economie Rudolf Scherpereel (N-VA) en afgevaardigde van Waterwegen en Zeekanaal Agnes Peil vervoegden het gezelschap.
Nicolas Maeterlinck
Archieffoto van de plaatsing van de brug.

Vanaf 14 uur werd er verzameld op het Sint-Amandsplein. Er was een orkestje met livemuziek, dat de burgemeester, de minister en een aantal enthousiaste inwoners begeleidde richting Budabrug.

Burgemeester Van Quickenborne was verheugd om de officiële opening. De brug was eerder al officieus geopend en wordt al een tijdje gebruikt. Tijdens Kuurne-Brussel-Kuurne reden de renners over de brug. Maar toen de brug eerst in gebruik werd genomen, kon de burgemeester er niet bij zijn. "Er zijn al heel wat mooie projecten gerealiseerd langs het water en deze nieuwe Budabrug is de kers op de Leiewerken."

Minister van Mobiliteit Weyts was speciaal voor de huldiging naar Kortrijk afgezakt. Er is al heel veel gerealiseerd van openbare werken in Kortrijk, maar er volgen nog investeringen, zei de minister. "Als je wil besparen moet je ook perspectief bieden, en dat moet gebeuren via investeringen."

Ook de NV Waterwegen en Zeekanaal was vertegenwoordigd. Agnes Peil lichtte in naam van de directeur de technische kant toe. De Budabrug is een tafelbrug. Dat betekend dat ze bij het ophalen op de vier hoeken omhoog getild wordt. Bovendien wordt ze vanop afstand bediend, vanuit Harelbeke. "Een moderne, aangepaste en slimme brug."

De brug werd ingehuldigd met 1.000 ballonnen die opgelaten werden door Van Quickenborne, Weyts en Peil. Daarna konden de inwoners genieten van een gratis pakje friet of oliebollen.

Meest gelezen