Zeldzame Pokémons te vinden in Kalmthoutse Heide

De broertjes Klaas (9) en Kobe (bijna 11) weten (bijna) alles over hoe je best een Pokémon vangt. Zelf hebben ze geen smartphone en dus heeft mama Lies Uitdenhouwen de app voor haar zoontjes geïnstalleerd.

Margo Tilborghs

“Af en toe ga ik met hen mee of mogen ze alleen op pad”, zegt Lies, communicatieverantwoordelijk bij de gemeente Kalmthout. “Ze zijn nog te jong om zelf een gsm of smartphone te hebben. Maar mits goede afspraken mogen ze mijn smartphone soms lenen, zodat ook zij kunnen deelnemen aan de rage.”

“We weten wel hoe het allemaal werkt”, zegt Klaas. “Aan het gemeentehuis is een Pokéstop. Maar ook aan de bib en het Suske en Wiske-standbeeld is een stop. Daar kun je Pokéballen verzamelen. Daarna gaan we in de omgeving op zoek naar zeldzame exemplaren.”

“Soms moet je al eens Pokémons negeren, omdat je ze al hebt of er verder niets mee kunt”, zegt Kobe. “Je zult zien dat ze altijd terugkomen, maar na acht keer geven ze het op. Dan begint de magie. Dat is het moment waarop het interessant wordt. In plaats van Squirtle, Bulbasaur, Charmander of een andere Pokémon verschijnt Pikachu. En dat kan interessant zijn.”

De jeugddienst van de gemeente Kalmthout is voorzien op de vele Pokémonzoekers in de buurt van het gemeentehuis. “Wij nodigen ze graag uit om hier even iets te drinken.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Pokémon Go