© kma

© kma

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Composterf tijdelijk omgewoeld.

Voor het hernieuwen van de milieuvergunning van het containerpark, moest de gemeente een gescheiden leiding door het composterf trekken zodat er geen vervuild water meer in de beek komt.

Kristin Matthyssen

Hierdoor werd het oud stort weer naar boven gewroet. De compostmeesters betreuren dat het erf er nu zelf als een stort bijligt. Er moet ook nog een pomp komen, dus de werken zijn nog niet voorbij. “Onze compostmeesters zijn mensen die dat met passie doen. Wij begrijpen hun bezorgdheid”, zegt burgemeester Luc Van Hove (CD&V). “Met een nieuwe laag zwarte aarde gaan we het composterf herstellen. Voor sensibilisering van onze inwoners blijft het daar naast het containerpark de perfecte locatie. Het ziet er eventjes erg uit nu, maar dat komt wel in orde. Het is een beetje hetzelfde als wanneer er bij werken voor nutsleidingen stukken bermen of voortuintjes op publiek domein omgewoeld worden. Dat ziet er eventjes heel confronterend uit, maar de aarde herstelt zich. Dat we daar op een stort zitten, is bekend. Indertijd werden De Populier en het gemeentemagazijn al op heipalen gezet die helemaal door het stort gaan voor een stabiele ondergrond.”

Het is ook de bedoeling om waarschijnlijk volgend jaar of in 2019 ook de grond van het containerpark een beurt te geven. Nu staan er op sommige plaatsen plassen als het geregend heeft. Maar omdat zo'n nieuwe asfaltlaag leggen op die drukke locatie van het containerpark ingrijpend is, is het nog niet voor morgen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER