© Karel Hemerijckx

Westerlo wint zuinig tegen eersteprovincialer

Westerlo heeft zijn eerste oefenwedstrijd van het seizoen afgesloten met een zuinige 0-4-overwinning tegen eersteprovincialer Weerstand Koersel. Aanvallers Bertjens, Naessens, Peffer en Vaesen pikten hun doelpuntje mee.

Kersten Steurbaut

Bertjens knalde de eerste kans van de wedstrijd meteen in de kruising, maar daarna verliep het bij de Kemphanen veel moeizamer. Westerlo domineerde, maar miste scherpte in de afwerking. Naessens had voor rust nog drie kansen nodig om de 0-2-tussenstand op het bord te zetten. Corstjens zag zijn kopbal afgeblokt door de doelman.Na de pauze ging het tempo naar beneden en pas in het vierde kwart van de wedstrijd kreeg Westerlo terug greep op de wedstrijd. Peffer rondde een individuele actie af met een laag schot in de korte hoek, Vaesen duwde in de slotfase de 0-4 door de benen van de Limburgse goalie. Tester Osah Bernardinho onderscheidde zich met enkele fraaie individuele acties en een goede balbehandeling. In de toegevoegde tijd deed de Ghanees ook de netten trillen, maar zijn doelpunt werd afgekeurd voor buitenspel. De Kegel werd na een bleke wedstrijd na een uur naar de kant gehaald.Westerlo: Van Langendonck (46’ Van Hout), De Kegel (60’ Oto’o), Alessandro, Corstjens (65’ Vangeel), Christensen (46’ Jaeken), Heymans, Rommens, Bernardinho, Annys (65’ Goor), Bertjens (46’ Peffer) en Naessens (65’ Vaesen)Doelpunten: 7’ Bertjens 0-1, 37’ Naessens 0-2, 70’ Peffer 0-3, 85’ Vaesen 0-4