1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

TV Limburg viert 20-jarig bestaan met marathonuitzending (video)

De regionale tv-omroep TV Limburg bestaat precies 20 jaar. De zender viert die verjaardag vrijdag met een marathonuitzending van 20 uur live-tv.

tmas

Op 25 april 1994 begon TV Limburg met een dagelijkse nieuwsuitzending. Een jaar later bereikte de zender al dagelijks een derde van alle Limburgers. Momenteel heeft TV Limburg nog steeds het grootste kijkersbereik van alle regionale tv-zenders.

Gaandeweg werd de programmatie uitgebreid met sportuitzendingen, duiding, politieke programma's en economische magazines. De zender viel bovendien op door de introductie van laagdrempelige videojournalistiek en een aantal events, zoals de kijkersreizen, verkiezingsshows of de verkiezing van Miss Limburg.

Na een feest voor medewerkers en andere ingewijden, woensdag in discotheek Versuz, pakt TV Limburg vrijdag uit met een unieke verjaardagsshow. Er wordt een live-uitzending verzorgd die 20 uur zal duren en om 4 uur 's nachts begint. Er komen Limburgse artiesten aan bod, speciale verhalen, bloopers, leuke anekdotes en andere hoogtepunten uit de rijke geschiedenis.

Morgen, vrijdag, krijgt u bij Het Belang van Limburg een speciale bijlage over 20 jaar TVL.

Foto's TP/HBvL

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER