© Luk Luyten

Nieuwe serviceflats en dienstencentrum aan Groenenborgerlaan

Zorgbedrijf Antwerpen bouwt 72 serviceflats, een dienstencentrum en een kinderdagverblijf voor 70 kinderen langs de Groenenborgerlaan. De buurtbewoners zijn fel gekant tegen de komst van het torengebouw in hun achtertuin.

Luk Luyten

In de groene omgeving van het Middelheimpark heeft Zorgbedrijf Antwerpen bouwplannen. Het klinkt mooi maar toch blijven de bewoners van de twee appartementsgebouwen aan het Rucaplein fel gekant tegen het project. Zij blijven in de eerste plaats de inplanting van het dienstencentrum aanvechten.

“Die is inderdaad atypisch voor Antwerpen”, zegt Johan De Muynck van Zorgcentrum. “In tegenstelling tot de rest van Vlaanderen zijn in de stad de meeste dienstencentra en serviceflats in woongebied gebouwd. Dat komt omdat er in Antwerpen te weinig zones van openbaar nut voorhanden zijn. Toch staan wij juridisch stevig in onze schoenen. De buurtbewoners krijgen later trouwens nog de gelegenheid om bezwaarschriften in te dienen.”

Een andere vrees van de buurtbewoners is dat zij in de toekomst nog moeilijker hun auto gaan kwijtraken. “Wij maken wij ons sterk dat wij niet voor meer parkeerdruk in de straten rondom gaan zorgen”, zegt De Muynck. “Als die er nu al is, moeten andere instanties die oplossen. Dat is niet onze verantwoordelijkheid. De 28 ondergrondse en negen bovengrondse parkeerplaatsen die wij hebben voorzien, zouden dus voldoende moeten zijn..”

Zorgbedrijf Antwerpen zal eerstdaags een stedenbouwkundige vergunning aanvragen. De werken zouden moeten starten in het voorjaar van 2015. Tegen 2017 moeten de serviceflats en het dienstencentrum klaar zijn.

Lees het hele verhaal maandag in Gazet van Antwerpen – editie Stad

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER