© Dirk Van de Velde

Prins John I: “Carnaval kan ook zonder alcohol”

Een tijdelijke verhuis en verbouwingen, het respect tussen de carnavalsgroepen promoten én de biertjes lustig doorgeven richting de kameraden. De nieuwe Prins Carnaval van Karnamor, Johnny ‘John I’ Hendrickx, weet wat te doen het komende jaar.

Seppe Slaets

Hendrickx werd zopas gekroond samen met zijn hofdames Petra, zijn dochter, en Vivianne Van Haezendonck. "Eén van mijn grote uitdagingen is om weer wat collegialiteit tussen de verschillende carnavalsverenigingen te brengen. Er heerst nogal wat jaloezie." Opvallend detail: Prins John drinkt niet. “Ik ben waarschijnlijk echt wel een grote uitzondering. Maar de collega’s waarderen het. Volgens mij kan carnaval ook best zonder alcohol.”

Karnamor, met Johnny aan het roer, mag zich sowieso aan een bewogen jaar verwachten. “Na onze driedaagse in 2015 (13-15 maart, red.) moeten we met onze verhuis beginnen. De stad gaat onze huidige hangar namelijk grondig verbouwen. We moeten daar helemaal opnieuw van nul beginnen. We kunnen met onze wagens tijdelijk in de hangar even verderop in de Fortstraat terecht. En we mogen het clubhuis van ADA (g-sportclub Anders Dan Anderen, red.) in de Mayerlei gebruiken. Maar echt ideaal is dat allemaal niet. Het wordt niet makkelijk.”

Lees het hele verhaal maandag in Gazet van Antwerpen – editie Zuid

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER