Keisse en Cavendish kloppen De Buyst en De Ketele meteen in Zürich

© Twitter

Wat in het Gentse Kuipke nog niet lukte, deden Iljo Keisse en Mark Cavendish meteen in de Zesdaagse van Zürich: het OPQS-duo zette Jasper De Buyst en Kenny De Ketele (winnaars in Gent) in de eerste nacht meteen op één ronde.

vml

Vorig jaar won Keisse deze baanwedstrijd samen met thuisrijder Silvan Dillier. En hoewel het duo Keisse-Cavendish dit jaar moet rondrijden in een spuuglelijke trui (‘Ik zie eruit als Kermit de Kikker’, aldus Keisse op Twitter), namen ze meteen een sterke start en staan ze na de eerste nacht aan de leiding.

Na de ploegkoers op de openingsdag zitten er nog drie koppels in dezelfde ronde. Keisse en Cavendish, die afgelopen weekend in Gent vrede moesten nemen met de tweede plaats, hebben 74 punten. De Duitser Leif Lampater en de Zwitser Silvan Dillier volgen op de tweede plaats met 60 punten. De Spanjaarden David Muntaner en Albert Torres, wereldkampioenen ploegkoers, zijn derde met 47 punten. Kenny De Ketele en Jasper De Buyst volgen met een ronde achterstand met 62 punten op de vierde plaats. De Zwitser Tristan Marguet en de Duitser Marcel Kalz sluiten met 53 punten de top vijf af.

De Zesdaagse van Zurich duurt ironisch genoeg amper vier dagen en eindigt dus al op zaterdag 29 november...

Stand na eerste nacht:

1. Keisse/Cavendish (GBr) 74

2. Dillier/Lampater (Zwi/Dui) 60

3. Muntaner/Torres (Spa) 47

4. De Buyst/De Ketele 62 +1

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen