© van hees

© van hees

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

LRV De Dennenruiters zoekt ponyvrienden

Op de verenigingenbeurs afgelopen weekend gaf LRV De Dennenruiters uit Pulderbos het startschot voor een aanwervingscampagne voor ponyruiters. Hun aantal is van meer dan 25 in de gloriedagen teruggevallen op een tiental.

kmatthyssen

“Ben je tussen 7 en 16 jaar en hou je van pony’s? En heb je zelf een pony? Kom dan bij onze club!” Zo ongeveer klinkt de boodschap op de flyers die binnenkort in de lagere scholen in Zandhoven verspreid zullen worden. LRV De Dennenruiters had altijd een bloeiende ponywerking, maar de basis is nu wat smalletjes aan het worden. ”Die ponywerking is een cyclisch gebeuren”, legt coördinator Jean Van Hees uit. “Op hun zestiende maken de ponyruiters de overgang naar de paarden. Dit jaar hebben we er zo drie zien afzwaaien. We hadden dan ook nog tegenslag dat enkele ponyruiters vertrokken omdat hun ouders gingen scheiden. We hebben er wel vier nieuwe gekregen in de club, maar het zou tof zijn voor de ambiance mocht de vriendengroep wat groter worden.”

Volwassen ruiters heeft De Dennenruiters meer dan genoeg. ”Maar die pony’s vormen onze toekomst, we moeten zien dat de basis van de piramide breed genoeg blijft. We zitten nu even met een gat omdat de koppels almaar later aan kinderen beginnen. Vroeger was dat zo rond hun 25ste en stond de opvolging sneller klaar. Nu stellen de meesten hun kinderwens uit tot hun dertigste.”

In de glorieperiode had De Dennenruiters vier pony-achttallen, nu is dat er nog één. De LRV van Zoersel heeft wel nog meer dan 25 ponyruiters. “Terwijl Groot-Zandhoven veel meer een paardengemeente is en enormveel kinderen hier rijden. Onze kinderen komen graag naar de LRV om met hun vrienden in het bos te ravotten, met of zonder hun pony, en pas in de tweede plaats om te trainen. We houden verkleedtrainingen, Sinterklaasfeestjes, kersttrainingen, ze rijden met hun pony’s in groep naar de ijsboer of ze gaan ‘s zomers op kamp”, vertelt Jean Van Hees, die zelf twee kinderen bij de pony’s heeft rijden.

Of je een pony van 3000 euro en eigen vervoer moet hebben? ”Een dure pony is zeker niet nodig. Iedereen is welkom. De meeste ouders hebben een eigen trailer of camion, maar als er iemand geen vervoer heeft kan daar meestal wel een mouw aan gepast worden.”

Jaarlijks zijn er zeven zomertornooien, ‘s winters is er een indoorprogramma. Op 14 februari volgend jaar wordt de aanwervingscampagne afgerond met een opendeur op de LRV-terreinen aan de Kleine Heide in Pulderbos.

www.lrvweb.be/club/10015-P

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER