Brengt vernieuwd parcours meer animo in La Doyenne?

© EDA

Luik-Bastenaken-Luik viert zondag zijn honderdste verjaardag. Dat is goed voor een bezoek van koning Filip die de start van La Doyenne zal bijwonen. De organisatoren zetten de eeuweling in de kijker met een terugkeer naar het parcours van de jaren negentig.

vml

Wielrennen op Sportwereld.be

In vergelijking met de laatste jaren zijn de Côte du Rosier, de Côte du Maquisard en de Mont Theux in de aanloop naar La Redoute geschrapt. In de plaats is La Redoute tussen de Côte de la Vecquée en de Côte des Forges geplaatst en dat is een terugkeer naar de jaren negentig.

‘De finale wordt er een stuk lastiger op’, heeft streekrenner Maxime Monfort tijdens een verkenning vastgesteld. Dat zal als muziek in de oren klinken van de toppers die de laatste jaren slechts moeizaam van elkaar afstand konden nemen. ‘In het verleden was La Redoute het scharnierpunt van La Doyenne. De voorbije jaren zaten de toppers mekaar te beloeren tot op de Côte de Saint-Nicolas diep in de finale waar nog nauwelijks verschillen op te tekenen vielen. Misschien brengt het vernieuwde parcours van La Doyenne wat meer aanvalslust in het peloton’, klinkt het.

Voor de overwinning krijgen Philippe Gilbert en Alejandro Valverde begrijpelijk de meeste stemmen achter hun naam na hun recente overwinningen in respectievelijk de Amstel Gold Race en de Waalse Pijl. Daniel Martin, de winnaar van vorig jaar, Joaquin Rodriguez, Daniel Moreno, Bauke Mollema, Tom Jelte Slagter en Michal Kwiatkowski worden hun kwaadste concurrenten. Bij de Belgen wordt het voorts ook uitkijken naar Jelle Vanendert.