Liquidatie met kalasjnikov op brommer: slachtoffer is bekende bankovervaller

Bij het station Brussel-West in Molenbeek is zondagavond rond tien uur een man doodgeschoten. De gerecht is op zoek naar vier daders. Het gaat wellicht om een afrekening in het drugsmilieu. Het slachtoffer zou een bekende bankovervaller zijn die voorwaardelijk was vrijgelaten.

rdb

Het Brusselse gerecht zoekt vier verdachten voor de schietpartij die zondagavond in Sint-Jans-Molenbeek het leven kostte aan een 35-jarige man. Dat meldt parketwoordvoerder Pierre Geerinckx. De twee daders van de schietpartij hadden na de feiten een ongeluk met hun scooter, maar konden instappen in de wagen van twee medeplichtigen. Het slachtoffer was gedomicilieerd in Charleroi en was bij het gerecht bekend voor drugsfeiten.

De schietpartij vond zondagavond rond 21.40 uur plaats op het kruispunt van de Ninoofsesteenweg en de Verheydenstraat in Sint-Jans-Molenbeek, vlakbij het Weststation. "Twee mannen op een scooter hebben een voertuig benaderd dat voor een rood licht stond", zegt de parketwoordvoerder. "De passagier op de scooter zou meerdere keren geschoten hebben op de bestuurder van het voertuig."

Automatisch wapen

"De scooter is daarna gevlucht langs de Ninoofsesteenweg in de richting van de ring. Ter hoogte van het kruispunt van de Ninoofsesteenweg en de Dilbeekstraat in Anderlecht veroorzaakt de scooter een ongeval met een voertuig. De twee mannen probeerden vervolgens een carjacking te plegen en bedreigden de bestuurster van een voertuig met hun wapen. Twee andere mannen kwamen ondertussen ter plaatse aan met een auto en de verdachten zijn in dat voertuig gestapt en gevlucht in de richting van de ring."

Over het gebruikte wapen wil de politie nog niet veel kwijt. Er is sprake van een kalasjnikov, maar dat kan het Brusselse parket voorlopig niet bevestigen. "Wel is het duidelijk dat het om een automatisch wapen ging", aldus de parketwoordvoerder. "Ter plekke zijn verschillende hulzen gevonden."

Bekende bankovervaller

Ook over het motief is nog geen uitsluitsel. Maar waarschijnlijk gaat het om een afrekening in het milieu. Volgens La Dernière Heure is het slachtoffer van Deniz Lal, een bekende crimineel uit Charleroi. Hij is geen onbekende voor het gerecht. Hij heeft onder meer verschillende bankovervallen gepleegd. Hij zat in de cel sinds 2006 en was vrijgelaten onder voorwaarden.

Volgens de eerste elementen zou de schietparti dan ookj een afrekening zijn binnen het criminele milieu, maar politiewoordvoerder Berckmans benadrukt dat alle pistes openblijven. Het Brusselse parket heeft een gerechtelijk onderzoek geopend voor moord.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen