Vogue Brazil geeft modellen handicap met Photoshop

© *

De Braziliaanse editie van Vogue wilde graag de Paralympics in de kijker plaatsen, maar kwam daardoor ongewild in een mediastorm terecht. Het tijdschrift bewerkte foto's van echte modellen en gaf hen zo een digitale beperking.

VVA

Binnenkort starten de Paralympics in Brazilië. Om dit evenement in de kijker te plaatsen lanceerde Vogue Brazil een publiciteitscampagne, "We are all Paralympians", een nobel initiatief dat helaas voor het magazine niet het beoogde succes met zich meebracht. Integendeel zelfs, Vogue Brazil oogstte bakken vol kritiek.

Het magazine had echter niet van de kans gebruik gemaakt om atleten van de Paralympics als modellen te kiezen, ze hebben foto's van bekende Braziliaanse acteurs gefotoshopt en hen een handicap gegeven. Zo werd bij de actrice Cléo Pires een arm geamputeerd en is de acteur Paulo Vilhena te zien met een beenprothese, met het doel om eruit te zien als de Braziliaanse para-atleten Renato Leite en Bruninha Alexandre. De beide atleten waren tijdens de fotoshoot op de set aanwezig.

Clayton Carneiro, art director bij Vogue Brazil, vertelde aan de krant The Telegraph het volgende: "We wisten dat de campagne omstreden zou zijn, maar we deden het voor het goede doel. Uiteindelijk zijn bijna nog geen tickets voor de Paralympics verkocht." Hoewel binnen het entourage niemand graten ziet in hun werkwijze, is dat daarbuiten wel anders. Het internet werd overspoeld met verontwaardigde berichten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer