© ToRo

Truck botst op wagen pechstrook: lange file op E314

Het verkeer op de E314 ter hoogte van Lummen en Heusden-Zolder verloopt momenteel moeizaam door een reeks ongevallen. Omstreeks 10.30 uur botsten een auto en een vrachtwagen net voor het klaverblad van Lummen, in de richting van Leuven.

Deze ochtend stond om onbekende reden een personenwagen stil op de pechstrook. Een vrachtwagen reed op het voertuig in. De bestuurder van de wagen is zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht, maar zijn toestand was niet kritiek. De trucker zelf crashte met zijn vrachtwagen in de berm. Hij is in shock naar het Jessa Ziekenhuis gebracht.

De vrachtwagen kwam in schaar te staan, en belandde ook gedeeltelijk in de berm. Dat maakt dat de takelwerken erg moeizaam verlopen. De hulpdiensten konden rond 13.30 uur nog steeds niet zeggen hoe lang ze nog werk zullen hebben. Voorlopig blijft dus enkel de linker rijstrook beschikbaar.

In de staart van de file die ontstond door het eerste ongeval, botsten ter hoogte van Heusden-Zolder nog eens drie auto’s. Ook daarbij raakten twee personen gewond. Daar werd de rijweg intussen wel al vrijgemaakt, maar er staat nog steeds een lange file.

In totaal is het aanschuiven van Houthalen-Helchteren tot Lummen. Dat betekent acht kilometer stapvoets verkeer, en drie kwartier extra reistijd. Alternatieve wegen zijn er niet.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER