Preud'homme: “We hebben geen 19 miljoen zoals dat klein ploegje uit Engeland”

© Photonews

Michel Preud'homme trok stevig van leer over het feit dat de Champions League-loting voor Club Brugge als ‘haalbaar’ onthaald werd. Volgens MPH wordt de reputatie van zowel Leicester als Porto te snel gerelativeerd. “14 keer kampioen sinds 1990 en vier Europese bekers, en dat is geen grote ploeg?"

jve

De voorbeschouwing van Michel Preud'homme op de wedstrijd tegen Standard werd - logischerwijs - eerder een nabeschouwing op de Champions League-loting. Gewapend met een blad vol statistieken over de tegenstanders kwam MPH meteen onder stoom. Van “belachelijk” tot “goedkope journalistiek”: amper twee minuten tijd had de Club-coach nodig om zijn punt te maken. Over Leicester: “Kampioen van Engeland en drie transfers van respectievelijk 19,5 miljoen, 15,5 miljoen en 9 miljoen euro gedaan.” Over Porto: “14 keer Portugees kampioen sinds 1990, 10 keer bekerwinnaar, twee keer winnaar van de Champions League (waaronder één Europacup I, nvdr.) en twee keer winnaar van de Europa League (waaronder één UEFA Cup, nvdr.). En dat is geen grote ploeg?” De tenen van Preud'homme gaan krullen telkens de term haalbaar in de mond wordt genomen. Vechten voor die derde plaats: dat wordt volgens hem het doel. “Alles wat Club zal presteren in de Champions League, zal een exploot zijn. We zitten met twee grootmachten, en dan heb je ten slotte Kopenhagen, onze evenknie.”

Van de Monegaskische glitter en glamour naar de geplaagde bezoekers van Standard: volgens Preud'homme zullen zijn spelers moeiteloos de knop omdraaien. Preud'homme liet na de wanvertoning bij Kortrijk weten dat hij zijn spelers het deze week ging laten voelen. “En dat heb ik ook gedaan.”

MPH kwam ook nog eens terug op de mogelijke versterking die nog op komst is. Ook daar had hij als uitsmijter nog een prikje aan de pers in petto. “We willen nog een inspanning doen voor een speler die meteen een meerwaarde vormt, maar we hebben natuurlijk geen 19 of 15 miljoen zoals dat klein ploegje uit Engeland.”

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen