© Trudie Appermans

Jong talent experimenteert op de goei wei

Tijdens het voorbije Sensatio-weekend vond op zaterdagavond in samenwerking met Radio MFY een eerste talentenjacht plaats. Daarin werd voornamelijk zang, locatietheater en openlucht performance gebracht.

Trudie Appermans

Het asielcentrum stuurde in samenwerking met Els Colemont Wumafaq, een Afghaanse jongeman met een heerlijk Flamenco gitaarspel. Thibeau Decoutere wist met zijn klassiek gitaarwerk het publiek eveneens te bekoren. Daarna werd onder leiding van percussionist Bart Braeken iedereen aan het werk gezet met enthousiaste body- en percussiemuziek (zie foto). De verrassing van de avond kwam van Amber Issa, een kippenvelmoment. De diepe stem en zang van deze jonge Lucerna-studente (van Egyptisch-Belgische origine) ontlokte een luid applaus. Tijdens het kleurrijk Spaans dansgezelschap La Juana onder leiding van Samina Carremans werd de tent even te klein wegens zoveel jong geweld en al het handgeklap.

Nadien volgde bij sfeervolle avondverlichting nog een optreden van de jonge theatergroep Cactusdoek olv Mustafa Turk en in het creabos zorgde het theater Antrack voor een pakkend verhaal. Met de lachwekkende woordloze krijtact van Hendrik & Co werd plezierig afgesloten. Nadien klonk nog Reggae music tijdens de late korte after party van D.J. Bezinho. Als geheel werd deze ‘buren met culturen’ ontmoeting door iedereen gesmaakt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer