‘James Bond’-acteur Roger Moore overleden

Sir Roger Moore, de Britse acteur die James Bond speelde, is overleden aan de gevolgen van kanker. Roger Moore is 89 geworden. Dat melden zijn kinderen via een brief op zijn officiële Twitter-account.

fivr, ehu

“Het is met pijn in het hart dat we het overlijden van onze zo geliefde vader moeten melden. Sir Roger Moore is vandaag in Zwitserland overleden na een korte, maar dappere strijd tegen kanker. De liefde waarmee hij in zijn laatste dagen werd omringd, was onbeschrijflijk groot”, zeggen zijn kinderen Deborah, Geoffrey en Christian op de Twitterpagina van de acteur.

© EPA

Ivanhoe

Roger Moore is vooral bekend voor zijn rol als de beroemde geheimagent James Bond in zeven Bondfilms, maar speelde ook mee in de series ‘Ivanhoe’, ‘The Saint’ en ‘The Persuaders’.

De Britse acteur begon zijn carrière eerst als luitenant in het Britse leger tijdens de Tweede Wereldoorlog. Daarna trok hij in de jaren 50 naar de Verenigde Staten, waar hij ontdekt werd door filmstudio Metro-Goldwyn-Mayer. In de jaren 50 brak hij door op televisie, met rollen in bekende series als ‘Ivanhoe’ en ‘Maverick’. Zijn grote internationale doorbraak kwam er met zijn hoofdrol in de legendarische televisieserie ‘The Saint’ in de jaren 60.

James Bond

In 1973 werd hij gecast als James Bond, nadat Sean Connery in zeven films gestalte had gegeven aan de geheime agent. Hij speelde de hoofdrol in Bondfilms ‘Live and Let Die’ (1973), ‘The Man with the Golden Gun’ (1974), ‘The Spy Who Loved Me’ (1997), ‘Moonraker’ (1979), ‘For Your Eyes Only’ (1981), ‘Octopussy’ (1983) en ‘A View to a Kill’ (1985). Ook na zijn carrière als James Bond bleef Moore nog acteren en verschillende films en series. Zijn laatste wapenfeit dateert van 2011, met een rol in de romantische komedie ‘A Princess for Christmas’.

Roger Moore overleed dinsdag in Zwitserland na een korte strijd tegen kanker. De acteur werd 89.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER