Familie van slachtoffer aan dader: “Zeg ons alstublieft wat er gebeurd is”

© pdv

© pdv

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Het parket acht doodslag bewezen en vordert een gevangenisstraf van achttien jaar voor Nancy S. (47) uit Ronse, die haar broer Guy (45) uit Ingelmunster heeft verstikt. De vrouw herinnert zich niets meer.

Paul Darragas

“Ik vind het enorm frustrerend voor mezelf, voor mijn familie en voor de kinderen van mijn broer Guy, maar ik weet echt niet meer wat ik die nacht gedaan heb. Hoe dan ook, het had niet mogen gebeuren. Mijn broer verdiende dat niet.” Het waren gisteren de laatste woorden van Nancy S. in de correctionele rechtbank in Oudenaarde, vooraleer ze in tranen opnieuw naar de cel werd gebracht. De rechtbank doet uitspraak op donderdag 22 december.

Openbaar aanklager Katrien Borms, die doodslag bewezen acht en maar weinig verzachtende omstandigheden ziet, vordert een gevangenisstraf van achttien jaar. Meester Milan Heimans, advocaat van Nancy S., vraagt de herkwalificatie naar opzettelijke slagen en verwondingen met de dood tot gevolg en vraagt een voorwaardelijke straf.

Guy S. is in de nacht van 17 op 18 april vorig jaar in de woning van zijn zus in Ronse gestorven door “een drukkend mechanisch geweld op de keel”, mogelijk in combinatie met de smoring van zijn neus en mond. Volgens de wetsdokter staat het vast dat Nancy S. haar broer verstikte door de kap van zijn kleding rond zijn keel te snoeren. Op dat ogenblik belde ze naar de hulpdiensten met de melding “ik ben mijn broer aan het vermoorden”.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen