© Kurt Desplenter

Mededader steekpartij Mickey Peeters op vrije voeten

Steven V.G. (21), de mededader van de dodelijke steekpartij op de Markt in Brugge, is voorwaardelijk vrij. Dat besliste de Gentse kamer van inbeschuldigingstelling deze morgen.

De jongeman raakte betrokken bij de steekpartij waarbij Mikey Peeters (19) werd doodgestoken. Vrijdag 30 mei rond 5 uur ‘s morgens kreeg Mikey het aan de stok met twee andere jongemannen. In een daaropvolgende schermutseling werd het slachtoffer door zes messteken getroffen. De jonge Bruggeling bezweek in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

Een dag later gaf Steven V.G. zich aan bij de politie. De Brugse raadkamer besliste al enkele keren om hem vrij te laten, maar werd dat telkens tegengehouden. Nu zal Steven V.G. de gevangenis vanavond effectief mogen verlaten. Op camerabeelden zou te zien zijn dat hij het mes waarmee Mikey werd neergestoken aanvankelijk had weggegooid. Het was zijn kompaan, Suleyman B., die de dodelijke messteken uitdeelde. Die is echter naar zijn thuisland Tsjetsjenië gevlucht en is nog steeds voortvluchtig.

De advocaten van Steven V.G. bouwden hun verdediging vooral op de beschikbare camerabeelden van de steekpartij. Uit die beelden zou blijken dat de jongeman slechts een beperkte rol had in de feiten. De Brugse raadkamer besliste al drie keer eerder dat de Leuvenaar de gevangenis mocht verlaten. Het parket ging telkens in beroep tegen die vrijlating, waarna de KI hem toch in de cel hield. Deze keer heeft de KI de beslissing van de raadkamer wel bevestigd. (TLG)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer