Gevangenispersoneel: ‘Communicatie van Geens is ongelukkig’

© Bart Vandenbroucke

Het gevangenispersoneel kan vanaf 1 november worden bevorderd. Dat meldde minister van Justitie Koen Geens (CD&V) vrijdag, nadat hij groen licht had gekregen van minister van Begroting Hervé Jamar (MR). Maar de socialistische vakbond is niet tevreden. ‘Dit is ongelukkige communicatie. Een bevordering is toch gewoon de logische gang van zaken?’

aro

Enderzijds gaat het om de baremieke bevorderingen, in de lijn van het KB van 2009, en anderzijds om bevorderingen per graad, zo legde Geens uit. ‘Die laatste werden al herhaaldelijk beloofd en zullen nu met terugwerkende kracht tot 1 december 2013 ingang kunnen vinden.’ Volgens de justitieminister, die de voorbije dagen en weken overleg pleegde met de vakbonden over het dossier, is het ‘een eerste bescheiden, maar niettemin belangrijk resultaat van het sociaal overleg’.

Maar daar is de socialistische vakbond het niet mee eens. Volgens Gino Hoppe, de algemeen secretaris van het ACOD, heeft de minister geen enkele reden om trots te zijn. ‘De communicatie van Geens is ongelukkig. Een bevordering is toch gewoon de logische gang van zaken? De vorige regering maakte al budget vrij voor de bevordering van het gevangenispersoneel, maar waar dat naartoe is, weet niemand. In zijn plaats zou ik een communiqué uitsturen waarin hij ingaat op al onze bezorgdheden waar hij nog niet heeft kunnen op antwoorden’, klinkt het.

Filip Dudal van ACV Openbare Diensten is iets meer tevreden. ‘De bevorderingen waren al langer toegezegd, maar konden niet worden betaald. We hadden dit nog nooit meegemaakt, maar gelukkig kan het nu wel.’

Dinsdag vindt opnieuw sociaal overleg tussen de bonden en de minister plaats. Onder meer het dossier van de verlofdagen voorafgaand aan de pensionering staat dan op de agenda.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen