Hoe erg worden modellen nu eigenlijk gephotoshopt? Zo erg, blijkbaar

© Instagram

Plus-sizemodel Iskra Lawrence heeft op Instagram twee foto's gedeeld die aantonen hoe ingrijpend modellen worden bewerkt. Er kwam bij bovenstaande beelden zoveel Photoshop aan te pas dat ze niet eens meer op zichzelf lijkt. "Vergelijk jezelf aub nooit met dergelijke foto's, want ze zijn niet eens echt", geeft ze als raad mee aan jonge meisjes.

flb

Iskra Lawrence is een plus-sizemodel, maar het was ooit anders. Enkele jaren geleden nog verdiende ze haar brood als 'gewoon' model en was ze een stuk magerder. Vandaag de dag is ze naar eigen zeggen wel gelukkiger en daarom vaandeldrager van de body positivity-beweging geworden. Het zette haar ertoe aan op Instagram twee foto's te delen die dateren uit haar vroegere carrière en ze wil daarmee aantonen dat er heel wat werd gephotshopt op de beelden die je uiteindelijk te zien krijgt.

"Je vraagt je misschien af wie dit blondje meisje is, wel ik ben het", zegt ze in het bijschrift. "Ik zie er waarschijnlijk helemaal anders uit omdat ik enkele maatjes minder telde, maar het grootste verschil is dat ik heel hard werd bewerkt. De gladde huid is niet de mijne, maar het resultaat van een computerprogramma. Het volle, dikke haar zijn extensions. Ik draag een push-up beha. Mijn taille, benen en armen werden dunner gemaakt. Ik heb ook geen zakken onder mijn ogen en eigenlijk is er niets van wat mij nog mij maakt overgebleven. Het ergst van al is nog dat ik er zo wou uitzien!"

"Perfectie bestaat niet"

Die bewerkte foto's maakten haar niet gelukkiger, zo bleek. "Ik dacht dat als ik de perfecte foto's zou hebben ik dan meer werk zou krijgen en dat het me gelukkiger en succesvoller zou maken. Maar in de realiteit leverde het zien van de bewerkte beelden van mezelf enkel nog meer onzekerheden en problemen met mijn zelfbeeld op. Dus vergelijk jezelf aub nooit met de plaatjes die je te zien krijgt, want velen ervan zijn niet echt. Perfectie bestaat niet en daar naar streven is dus onrealistisch. Het bewerken van je foto's zal je niet gelukkig maken. Het is je eigen imperfecte zelf die je magisch, uniek en mooi maakt."

 

Een bericht gedeeld door i s k r a (@iskra) op

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer