Russische tv toont beelden van schietpartij Nemtsov

Na de moord op de Russische oppositieleider Boris Nemtsov heeft de Moskouse televisiezender TWZ een video vrijgegeven van de plaats en rond het tijdstip van het misdrijf. In de opname is volgens de zender te zien hoe Nemtsov met zijn vriendin vrijdagavond een halfuur voor middernacht naar de Moskva-brug in de buurt van het Kremlin wandelt. Ze worden gevolgd door een man. Een veegmachine ontneemt vervolgens het zicht op het paar en de man.

lbo

Vier dodelijke kogels

Iets later is te zien hoe de vermoedelijke dader op straat loopt, in een auto stapt en vlucht. Zo’n tien minuten later komt de politie aan. Volgens speurders werd de vroegere vicepremier getroffen door vier dodelijke schoten in de rug. De vriendin van de 55-jarige Nemtsov bleef ongedeerd.

Huurmoord?

De autoriteiten gaan uit van een huurmoord. Nemtsov was een van de scherpste critici van de Russische president Vladimir Poetin. Hij stelde Poetin ook verantwoordelijk voor de oorlog in Oekraïne. De president zelf noemde de moord een provocatie. Hij kondigde aan alles te doen om de misdaad op te helderen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER