© Patrick De Roo

Doe maar een krekel op een stekel

Een eetkraam mag ook wat anders aanbieden dan een hamburger die naar rubber smaakt. Dat zou de filosofie kunnen zijn achter Barrio Cantina. Een festival van betere foodtrucks dat dit weekend plaatsheeft aan de Scheldekaaien.

Dominique Piedfort

In New York of dichterbij in Nederland is het al een hele tijd een trend. Een kraampje in een origineel ontwerp dat een verdomd lekkere snack aanbiedt. Ook Antwerpen is voor het idee gewonnen. Barrio Cantina geeft alvast een klein…voorproefje.

Een krekel op een stekel

Barrio Cantina lijkt vooral Nederlandse deelnemers te tellen. Zie ook Bart Smit en zijn Microbar. Smit, niet te verwarren met de speelgoedgigant, pakt er uit met loempia’s gevuld met meelwormen of een krekel op een stekel. Denk aan een gedroogde sprinkhaan op een stokje. ‘2 miljard mensen eten insecten. Dit voedsel wordt gesteund door de Verenigde Naties’, lees je op een bordje. Bart laat verdere promotie achterwege en laat meteen proeven. Een krekel op een stekel? Hapt vlot weg, maar doet vooral aan zoute chips denken. Zou die ook met paprika smaken?

Lees meer over de andere opvallende deelnemers van Barrio Cantina in Gazet van Antwerpen, Editie Stad.

Info: Barrio Cantina, in totaal goed voor een dertigtal foodtrucks, inclusief maffe muzikale randanimatie. Zaterdag en zondag nog vanaf 12 uur aan de Scheldekaaien. De toegang is gratis. www.barriocantina.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER