© Patrick Hattori

Verdere vernieuwing Brusselsesteenweg moet wachten

Als de aannemer eind dit jaar de tweede fase van de vernieuwing heeft afgerond, is het voorlopig gedaan met werkzaamheden op de Brusselsesteenweg in Mechelen-Zuid. Dat zegt schepen van Openbare Werken Bart De Nijn (N-VA).

Sven Van Haezendonck

Enkele jaren geleden werd een eerste fase van de steenweg vernieuwd vanaf het omstreden Plaisanceplein. Ondertussen werkt een aannemer al enkele maanden aan de tweede fase. Het eerste gedeelte tussen de Pareipoel- en de Veldenstraat met een verhoogd plateau in beton is zo goed als klaar.

Ondertussen is gestart met het openleggen van het tweede gedeelte van de straat tot net voorbij de Sint-Jan Berchmanskerk. Ook daar wordt gedurende zes weken de riolering vernieuwd. De stad hoopt heel de werf inclusief de vernieuwing van het openbaar domein af te ronden rond de jaarwisseling. In het slechtste geval moet er begin 2015 nog een beetje worden gewerkt.

“Daarna is het voorlopig gedaan”, zegt schepen van Openbare Werken Bart De Nijn (N-VA). De stad heeft wel plannen klaar om heel de steenweg te vernieuwen tot voorbij de Europalaan. “Ik wil de buurtbewoners geen hoop ontnemen, maar de uitvoering van die derde en laatste fase is niet voor meteen. Zeker niet voor de eerste twee jaar”, vertelt hij.

Lees ook het artikel in de weekendkrant van Gazet van Mechelen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER