© GvA

© GvA

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Juridisch gevecht rond dood Raf Liedts

De raadkamer in Turnhout neemt een maand de tijd om te beslissen of de zaak rond dood van het Herentalse VB-raadslid Raf Liedts, die stierf onder de NMR-scanner van het UZHerentals, voor de rechtbank moet komen. De nabestaanden van Liedts eisen dat, omdat zij medische fouten vermoeden.

Marc Helsen

Liedts (toen 43 en vader van vijf kinderen) overleed op 4 januari 2012 tijdens een routineonderzoek onder de NMR-scanner van het Sint-Elisabethziekenhuis in Herentals aan een hartfalen, toen hij allergisch reageerde op de hem ingespoten contrastvloeistof.

Een dergelijke complicatie is uiterst uitzonderlijk. De echtgenote van Raf Liedts, die haar man vergezelde tijdens het onderzoek stelde dat het medische team in de scannerruimte te lang talmde om adequaat te reageren.

Het St.-Elisabethziekenhuis heeft de bewering van meet af aan ontkend, maar de familie Liedts neemt daar geen vrede mee. “De radioloog die toezicht moest houden op de scanner stond mijn zoon niet bij”, meent vader Jozef Liedts.

Eerder gerechtelijk onderzoek bracht in het ziekenhuis geen fouten aan het licht. Het parket wilde de zaak in januari 2013 al laten afsluiten. De raadkamer beslist nu op 17 oktober over doorverwijzing van de zaak naar de rechtbank, of niet.

Lees meer in Gazet van Antwerpen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER