© Chris VAN ROMPAEY

Lessen naschools onderrricht worden de helft duurder

Het inschrijvingsgeld voor het naschools onderricht De Kunstfabriek stijgt vanaf september met bijna de helft. De individuele lessen zullen daarenboven tien minuten minder lang duren.

Chris Van Rompaey

Om het voortbestaan van De Kunstfabriek te redden, moet de gemeente Duffel minstens 200.000 euro per jaar besparen. Daarover bereikte het schepencollege nu een compromis met het leerkrachtenteam.

Duffelaars ouder dan achttien jaren betalen vanaf 1 september 190 in plaats van 129 euro voor individuele muziekles: een stijging van 47 procent. Woont u niet in Duffel, dan kost deze cursus voortaan 300 in plaats van 209 euro: een stijging van 44 procent. Wie jonger is dan achttien en in Duffel woont, betaalt 135 euro, niet-Duffelaars 230 euro.

Het volledige akkoord legt schepen van Onderwijs Rita Bellens (N-VA) op maandag 1 juni ter goedkeuring voor aan de gemeenteraad. “We hebben alles in het werk gesteld om, gelet op het vooropgestelde budget, zoveel mogelijk rekening te houden met de verzuchtingen van lesgevers en leerlingen. We zijn daarbij tot een evenwichtig pakket gekomen”, stelt Bellens.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER