Italië dreigt ermee havens te sluiten voor schepen met geredde migranten

© AFP

Italië heeft hardere toon gesproken en dreigt met maatregelen zo het land een deel van de last in de vluchtelingencrisis niet wordt afgenomen, zo verluidde woensdag in regeringskringen in Rome.

Zo dreigt het land ermee dat schepen onder buitenlandse vlag die migranten hebben gered niet meer Italiaanse havens zullen mogen binnenvaren. Schepen van de Europese missie “Operatie Sophia” of van de Europese grenswacht Frontex vallen echter niet onder de maatregel.

© AFP

“Dit kan zo niet verder meer”, zei een bron kortbij de regering tegenover het Franse persbureau AFP.

Volgens Italiaanse media heeft de Italiaanse ambassadeur bij de Europese Unie aan commissaris voor de Migratie Dimitris Avramopoulos een brief overhandigd. In deze formele diplomatieke stap zegt Rome dat na de recente massale aankomsten van migranten aan zijn kusten de “situatie de grens van de draaglijkheid heeft bereikt”.

Italië is zijn internationale verplichtingen meer dan nagekomen, luidt het in de boodschap ook. Onder de huidige omstandigheden is het voor de autoriteiten moeilijk migranten verder toe te laten in Italië aan land te gaan.

© Photo News

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen