Direct naar artikelinhoud
Satire

Buf ten Napel in Rotterdam

Buf ging op bezoek in Rotterdam.

Good-old Dirk KuijtBeeld anp

Voor Feyenoord was zondag het heerlijk avondje al aangebroken. Stadgenoot Sparta strooide in de uitverkochte Kuip met cadeautjes en gaf in de zinderende slotfase een voorsprong uit handen: 2-1.

In de Derby van Rotterdam verdiende Sparta de roe. Lange tijd was er geen vuiltje aan de lucht voor de Kasteelbewoners en leek Feyenoord stilletjes het Sparta-huisje voorbij te gaan, totdat pakjesavond begon.

Het lekkers was in de Rotterdamse voetbaltempel voor de Kuipbewoners. Good-old Dirk Kuijt en invaller Michiel Kramer profiteerden van de wanorde in de defensie van de kleine broer uit Roterdam-West en pakten de pepernoten op.

Kuijt droeg de zege op aan het Legioen. 'De supporters zijn ons altijd blijven steunen. Hard werken is het devies, want alles begint met strijd, passie, hartstocht en inzet.' Ook verklaarde de visserszoon uit Katwijk dat een wedstrijd pas is afgelopen als de scheidsrechter voor de laatste keer fluit.

Sparta-trainer Alex Pastoor had geen goed woord over voor zijn ploeg. 'Sommige spelers dachten dat ze Sinterklaas waren.'De vervroegde pakjesavond kwam Feyenoord goed uit. Drie punten is een mooie buit.
Dit seizoen is niets te dol, over een paar maanden loopt de Coolsingel eindelijk weer eens vol.

Feedback directie: puik stuk Buf. Lekker losjes opgeschreven en toch informatief. Goed ook dat je het verslag in een maatschappelijke context plaatst, Sinterklaas in dit geval, maar in de laatste alinea voer je het echt iets te ver door.