© Archiefbeeld svh

Massa bestuurders rijdt rond zonder keuring

Van de 24.795 positieve hits die controles van de camera’s met nummerplaatherkenning in Mechelen de eerste zes maanden van dit jaar opleverden, bleken 14.198 bestuurders zonder geldige keuring van hun wagen rond te rijden. Een enorm aantal.

Sven Van Haezendonck

“En dan hebben we er maar twee keer een week op gecontroleerd, of onze politiemensen zouden hoorndol worden”, zegt burgemeester Bart Somers (Open Vld).

Als een wagen voor verschillende meldingen in het systeem zorgt, dan onderneemt de politie Mechelen-Willebroek actie. Inwoners krijgen meestal de kans om hun voertuig binnen de zeven dagen te laten keuren. Doen ze dat niet riskeren ze een boete. “De wijkagent komt persoonlijk langs of stopt een briefje in de bus. In de eerste zes maanden van dit jaar werden er toch nog 63 mensen geverbaliseerd”, stelt Somers.

Het aantal mensen dat met een niet-geschouwde auto rondrijdt, blijkt wel te dalen. In mei 2015 passeerden 6.737 auto zonder een keuring langs de camera, in december 2014 waren dat er nog 10.538. “Ofwel een daling met een kleine 40 procent”, zegt de Mechelse burgemeester.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER