Dit weekend generale repetitie voor BK zwemmen

© BELGA

Het Wezenbergbad ontvangt dit weekend de Antwerp Diamond Speedo Race. Deze zwemcompetitie geldt als generale repetitie voor het BK Open, dat van 2 tot 4 mei op dezelfde locatie gehouden wordt.

mio

De Antwerp Diamond Speedo Race wordt ook de voorlaatste kans om de limiet voor het EK in Berlijn (13-24 augustus) te realiseren. Tijdens het BK krijgen de zwemmers nog een allerlaatste mogelijkheid.

Jasper Aerents miste begin april in Eindhoven nog erg nipt het minimum op de 50m vrij en ook Jonas Coreelman en François Heersbrandt zijn nog op jacht naar een EK-ticket.

‘Buiten Kim Janssens, Jolien Sysmans en Maaike Ramael, die zich nog moeten plaatsen voor het EK, zijn mijn zwemmers niet scherp’, zegt Brabo-coach Ronald Gaastra. ‘Kimberly Buys, Egon Van der Straeten en Glenn Surgeloose verzekerden zich eerder al van een EK-ticket en de ook al geplaatste Pieter Timmers heeft zijn trainingen onlangs hervat. Dieter Deconinck van zijn kant moet omwille van een schouderblessure passen voor deze manche. Hij kon de limiet niet zwemmen en dus is het aan de federatie om de knoop door te hakken. Ik heb hem in ieder geval nodig op de 4x100m’, klinkt het.

Gaastra verwacht wel betere resultaten op het BK. ‘Daar zullen ze beter in vorm zijn, maar nog niet top. De doelstelling is om klaar te zijn voor het Mare Nostrum-circuit in juni, in Monaco en Barcelona.’