Nieuwe theorie in onderzoek naar verdwenen Madeleine McCann

© ASSOCIATED PRESS

Bijna tien jaar nadat Madeleine McCann (toen 3) verdween uit een Portugese vakantieflat in Praia da Luz komt onderzoeksjournalist Mark Williams-Thomas met een nieuwe theorie op de proppen.

evg

Enkele dagen na die bewuste 3 mei 2007 trok journalist Mark Williams-Thomas als verslaggever naar het vakantieresort in Portugal waar de kleine Madeleine McCann met haar ouders verbleef. Nu heeft de man naar eigen zeggen een nieuwe wending in haar verdwijning ontdekt.

“Op de ochtend van Madeleines verdwijning vroeg het meisje aan haar ouders waar ze de avond voordien geweest waren. Madeleine wist hierdoor dat haar ouders in de tapasbar van het resort gegeten hadden.”

Om naar de tapasbar te gaan, aldus de journalist, moet je echter even het resort verlaten en via een openbare weg terug naar binnen gaan. Het lijkt dus zeer plausibel dat Madeleine in het midden van de nacht wakker werd en op zoek ging naar haar ouders. De patiodeur aan de achterkant zat namelijk niet goed vast.

Wat er hierna gebeurde, blijft een mysterie. Detectives onderzoeken de theorie dat het meisje gekidnapt werd door een Europese bende kinderhandelaars. Men vermoedt dat ze misschien gesmokkeld werd naar België of Marokko. Er zijn echter al veel mogelijke theorieën de revue gepasseerd: van pedofilie tot een mislukte inbraak.

Haar ouders, Kate en Gery, hebben al die tijd nooit de hoop opgegeven dat hun dochter nog steeds in leven is.

© Photo News

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen