Sven Kums: “Ik heb met Vanhaezebrouck gesproken, maar voor Anderlecht spelen is jongensdroom”

© Belga

Udinese speelde zondagavond zijn laatste wedstrijd van het seizoen. Grote afwezige in de selectie was Sven Kums. De Italianen hadden niets meer om voor te spelen, Kums kreeg daarom toestemming om in België zijn transfer af te ronden. Als het van hem afhangt, voetbalt hij volgend seizoen met Anderlecht in de Champions League. Zijn andere ex-club AA Gent vecht tot de laatste snik voor zijn handtekening, maar de gegeerde middenvelder wil de cirkel rondmaken. “De gesprekken met Gent hebben me enorm gecharmeerd, maar Anderlecht is een sportieve keuze en ingegeven door nostalgie. Er in de eerste ploeg spelen is een jongensdroom.”

Michael Van Damme

Kums verliet vorig zomer KAA Gent voor Watford, dat hem uitleende aan Udinese. Daar begon hij goed aan het seizoen, maar in de winter vloog hij uit de ploeg. Het plan was om terug te keren naar Engeland, maar Anderlecht en Gent hengelden nadrukkelijk naar zijn diensten.

“De gesprekken met Gent en de campagne van de Gent-fans op sociale media hebben me enorm gecharmeerd”, zegt Kums. “Ik heb ook persoonlijk met Hein Vanhaezebrouck gesproken, die de beste trainer is met wie ik heb samenwerkt. AA Gent wilde mij financieel hetzelfde bieden als Anderlecht, dus de keuze is puur sportief. Trouwens: als ik voor het geld koos, dan had ik bij Watford moeten blijven. De keuze tussen Gent en Anderlecht is de moeilijkste van mijn carrière geweest. Ik heb zoveel mooie momenten meegemaakt bij Gent en de supporters zijn fantastisch, maar de keuze voor Anderlecht is een sportieve keuze en deels ingegeven door nostalgie. Er in de eerste ploeg spelen, is een jongensdroom. Anderlecht speelt volgend seizoen Champions League. Volgende zomer wordt het WK in Rusland gespeeld. Als ik me wil tonen aan de bondscoach, dan kan dat het beste in de Champions League. Ik heb twaalf jaar bij de jeugd van Anderlecht gespeeld en het was altijd mijn droom om er door te breken. Dat het toen niet lukte, heb ik Anderlecht nooit kwalijk genomen. Ik was er toen niet klaar voor. Vergeet niet dat ik uiteindelijk bij Kortrijk in tweede klasse ben gaan voetballen. Anderlecht is nostalgie. Ik ken er nog veel mensen en woon op vijf minuten van het stadion. Ik ben een stuk van mijn hart verloren aan Anderlecht, net als aan Gent. Anderlecht wilde me ook al toen ik bij Zulte Waregem vertrok, maar toen heb ik voor Hein Vanhaezebrouck en AA Gent gekozen.”

De keuze van Kums staat vast, maar wanneer kan de transfer definitief afgerond worden? “Sowieso was het wachten op het einde van de Italiaanse competitie. De clubs moeten er ook helemaal uit raken. Watford wil me laten gaan, maar uiteraard onder bepaalde voorwaarden. Neen, ik heb nog geen medische tests afgelegd op Anderlecht. Misschien komt er deze week een doorbraak. We zullen zien.”

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen