© Marc Aerts

Zestig extra aanmeerplaatsen voor pleziervaart

De werken voor de uitbreiding van de Klein-Willebroekse jachthaven met zestig extra ligplaatsen voor de pleziervaart zijn gestart. In totaal moet 35.000 kubieke meter grond worden afgegraven. De werken duren minstens tot 2017.

Jan Boey

Het nieuwe dok komt tussen de Victor Dumonlaan en het lokaal van de jachtclub RYAC. Na het afvoeren van 35.000 kubieke meter grond, wordt gestart met de afwerking. De kostprijs van de werken bedraagt zo'n 3,4 miljoen euro.

Albert Absilles, voorzitter van de Raad van bestuur van Waterwegen en Zeekanaal NV, afdeling Zeekanaal onderstreepte het belang dan Klein-Willebroek bekleedt binnen het werkgebied van Waterwegen en Zeekanaal NV. “Onze voorouders hebben de aanwezigheid van het water duidelijk naar waarde geschat en hebben deze dan ook, met vallen en opstaan, uitgespeeld als troef ten bate van de gemeenschappen die zich er rond vormden. De belangstelling van de mens in het gebruik van rivieren en kanalen als transportweg, heeft vandaag niets aan actualiteit ingeboet, wel integendeel”, zei hij.

Lees het hele verhaal zaterdag in Gazet van Antwerpen – Editie Zuid

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER