© PH

Opnieuw drie pizzakoeriers tegen de lamp

Motorrijders van de lokale politie Mechelen-Willebroek hebben woensdag een nieuwe controle op bromfietsen gehouden. Zes liepen er tegen de lamp, drie van hen waren pizzakoeriers.

Marijn Sillis

Een pizzakoerier reed in de Onze-Lieve-Vrouwestraat tegen de rijrichting in en bleek geen officieel adres in België te hebben. Hij moest meteen 165 euro betalen aan de politie. Een andere koerier bracht fietsers in gevaar door in de verkeerde richting over het fietspad van de Koningin Astridlaan te sjezen. De derde pizzaman palmde dan weer de linkerrijstrook van de Zwartzustersvest in. De bestuurder bleek - hoewel hij anders beweerde - geen geldig rijbewijs te bezitten en kon bij de controle ook geen enkel identiteitsdocument voorleggen.

Naast bromfietsers in dienst van een pizzazaak veegden ook drie particuliere bestuurders de verkeersveiligheid aan hun laars. De lokale politie is nog niet van plan om te stoppen met de bromfietscontroles. “De flagrante overtredingen die bij deze controle aan het licht kwamen, sterken ons dat we zulke acties ook in de toekomst zullen uitvoeren”, zegt korpschef Yves Bogaerts.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER