© AFP

Hazard wil schitteren in Frankrijk: “Hoop één van de besten van het toernooi te worden”

Het EK dat over exact twee weken van start gaat in zijn tweede vaderland Frankrijk, staat al geruime tijd met stip genoteerd in de agenda van Eden Hazard. “Ik hoop een van de beste spelers van het toernooi te worden. Ik heb echt zin om een groots EK te spelen”, vertelde Hazard vrijdag in het olympisch museum in het Zwitserse Lausanne.

Hazard ziet de nationale ploeg ver geraken op het EK, maar schuift de favorietenrol toch door naar andere landen. “Ik denk niet dat we als favoriet starten. Op de eerste plaats kijk ik naar Frankrijk, daarna komen Spanje en Duitsland, en wij komen daar net achter. Ik hoop op minstens een plaats in de halve finales.”

Door de blessure van Vincent Kompany krijgt de 25-jarige Hazard de aanvoerdersband van bondscoach Marc Wilmots. “In twee interlands was ik al eens kapitein, het enige verschil is dat het deze keer een groot toernooi is”, blijft de Chelsea-winger er rustig onder. “Op het veld vergeet ik zelfs dat ik de band draag, extra druk is er dus niet. Voor en na de match is er wel een verschil. Op het veld ben ik niet echt een prater, maar als het nodig is zal ik het wel doen. Ik ben natuurlijk wel fier op die band, ik wil mijn land zo goed mogelijk vertegenwoordigen en een voorbeeld zijn voor de jongeren, ook al ben ik zelf nog jong.”

Bij Chelsea kende Hazard een bijzonder matig seizoen, waarin de Londense club naast alle prijzen greep. “Ik wil niet blijven herhalen dat ik een slecht seizoen speelde. Dat is nu voorbij en enkel het EK is nog van tel.”

Na de wedstrijd tegen PSG viel Hazard uit met een blessure. Nadien nam hij de tijd om volledig te revalideren en bij zijn terugkeer werd hij quasi meteen de man in vorm bij Chelsea, met vier doelpunten in evenveel wedstrijden, waaronder een wereldgoal tegen Liverpool. “Die blessure heeft me toegelaten om honderd procent te worden, want ik denk niet dat ik het seizoen helemaal fit begonnen ben. Nu voel ik me goed en mag het toernooi beginnen.”

Hazard lijkt momenteel - ondanks de geruchten - niet van plan Chelsea te verlaten, maar hij laat de deur toch nog wat op een kier. “Momenteel blijf ik bij Chelsea, maar honderd procent zekerheid bestaat niet in het voetbal. Het zou voor mij persoonlijk wel moeilijk zijn om na zo’n slecht seizoen te vertrekken.”

MEER OVER DE RODE DUIVELS