© jb

Uitbater Robert Vinck van Café Nieuw Park: ik zit op een eiland

Cafébaas Robert Vinck van café Nieuw Park in de Kerkhofstraat is niet erg opgetogen over de nieuwe (veiligheids)perimeter. "Ik zit hier op een eiland, mijn klanten raken niet hier", zegt hij

Jan Boey

Robert Vinck verduidelijkt onmiddellijk niets tegen de organisatie van Tomorrowland te hebben, noch tegen het feit dat veiligheid primeert, maar... "Door de nieuwe regeling, zeg maar uitbreiding van de veiligheidsperimeter en oranje en groene zones kunnen heel wat klanten mijn café niet meer bereiken. Op zondag heb ik gewoonlijk een tachtigtal mensen die komen kaarten. De meesten zijn al wat ouder en dus nemen die al makkelijker de auto om hier te geraken. Er waren me doorgangsbewijzen beloofd maar die heb ik niet gezien. Gelukkig heb ik de twee weekends na elkaar op zondagmiddag de fietsploeg 'De Fietsneuzen' die in hun lokaal Café Tabac moeilijk terecht kunnen met Tomorrowland", vertelt hij. De uitbater kreeg donderdagnamidag zijn bierleverancier niet over de vloer.; Die mocht met zijn vrachtwagen niet door.

Bovendien kondigen zich voor hem volgende week vrijdag nog problemen aan. Robert Vinck is immers voorzitter van de Supportersclub FC Antwerp. "Volgende week spelen we tegen Anderlecht de openingsmatsch van het seizoen. Ik heb twee grote schermen hangen. Supporters van Antwerpen en van Anderlecht willen komen kijken want er zijn niet genoeg tickets door de afbraak van een deel van het stadion. Hoe ik dat moet oplossen weet ik nog niet", vertelt hij. Robert Vinck vindt het ook spijtig dat een buurman zo maar zonder vergunning ontbijten mag verkopen aan de crew (P7) rechtover zijn deur. "Ik ga voorstellen aan Tomorrowland dat ze volgend jaar die twee weekends mijn café en keuken mogen gebruiken in de hoop dat ik zo toch niet veertien dagen lang bijna op een eiland woon en niets kan verdienen", zegt hij.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER